‘Hoger spelen zit er op dit moment nog niet in’

0
113
Buitenpost - Wietze Gerrit Wijma

Wietze Gerrit Wijma is blij met jeugdplan

KV DE FLAMINGO’S

BUITENPOST – Voor een dorpsvereniging doet korfbalvereniging De Flamingo’s het niet slecht. Maar liefst tweehonderd leden staan ingeschreven bij de club en over niveau hoeft de club ook niet echt te klagen. ‘Alhoewel, ons eerste team speelt momenteel derde klasse. Dat is op dit moment het maximale wat we er uit kunnen halen, maar dat zou eigenlijk toch wel wat hoger moeten’, vertelt Wietze Gerrit Wijma, lid van de technische commissie en coach van het tweede team. ‘Maar momenteel zit dat er nog niet in. Belangrijker is op dit moment om de kwaliteit die er is, vast te kunnen houden. Promotie zou heel mooi zijn, maar als ik reëel ben dan zie ik dat nu nog niet zitten. Op de langere termijn wel’.
Om de goede spelers vast te kunnen houden zit de club in Buitenpost in een prettige positie. Met het station naast de deur liggen Groningen en Leeuwarden om de hoek, en is het voor veel spelers geen probleem om naast de studie in de stad in Buitenpost te blijven korfballen. De club doet ook het nodige aan binding van de leden, en ook dat werpt zijn vruchten af. ‘Natuurlijk gaat er ook wel eens iemand weg. Zo gaat dat nou eenmaal. Je kan dat wel tegen willen houden, maar het is niet anders. Maar we doen er alles aan om een gezellige vereniging te blijven zodat men hier graag wil korfballen’, vertelt Wijma. ‘Alles wat een vereniging doet om de sport heen is ook belangrijk’.
Op sportief vlak probeert men bij De Flamingo’s een zo hoog mogelijk niveau na te streven. ‘We hebben een jeugdplan wat daarop aansluit. Daar moeten we de slag maken, zodat we dat bij de senioren de vruchten er van kunnen plukken. Ik denk dat we wat dat betreft het goed doen’, aldus Wijma.
Net als andere verenigingen is het voor De Flamingo’s wel eens moeilijk om alle vrijwilligersposities te bekleden. ‘Dat komt ook met name omdat we nu zo’n ontzettend grote groep jeugdleden hebben. Daardoor ligt er een zware last voor de senioren, die die klap op moet vangen. We proberen daarom iedereen een actieve rol te geven. Vorig jaar hebben we een wervingsactie gedaan voor vrijwilligers. Toen hebben heel specifiek mensen gebeld: wij zijn op zoek naar iemand die de kleding van team C wil wassen, en willen jou daarvoor vragen, bijvoorbeeld. Dat heeft toen veel opgeleverd.’