Nog geen nieuwe APV voor Oud & Nieuw

0
133

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn heeft nog geen aanpassingen op de APV klaarliggen om de onrust op oudejaarsdag voor paarden in de gemeente te verkleinen. Wethouder Henk Bakker (GL) vertelde voor de zomer aan de raad dat de gemeente zou onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. “Ik heb in juni telefonisch gesproken met de betreffende inwoner van Grijpskerk. Hij heeft mij duidelijk uitgelegd welke problemen het carbidschieten opleveren voor zijn paarden. Ik heb met hem afgesproken dat ik in het najaar weer contact met hem zou opnemen,” vertelt Bakker deze week. “Voordat we een besluit nemen over eventuele aanpassingen in de APV, willen we eerst de mogelijkheden goed bespreken met de betrokkenen. Hiervoor maken we binnenkort, in elk geval deze maand, afspraken.” Mochten uit de gesprekken maatregelen komen, dan moet de gemeenteraad hier mee instemmen. “at is nog mogelijk voor het eind van het jaar.”