Ruim 30 Zuidhorners willen naar Zonnehuis

0
144

ZUIDHORN/GRIJPSKERK – De verzorgingstehuizen van de Zonnehuisgroep in Grijpskerk en Zuidhorn kunnen de komende jaren rekenen op sowieso 32 ouderen die er graag willen wonen. De raadsleden kregen dit maandag te horen van wethouder Bert Nederveen (CU) die hiermee de raadsvragen van André Hatzman (PvdA) beantwoorde. “Landelijk wachten 10.000 mensen op een plek en dat betekent dat veel mensen nu niet de zorg krijgen die ze willen,” zei het raadslid. “Het is schrijnend dat er nu een wachtlijst in Zuidhorn is, terwijl er in Vredewold kamers over zijn.” Wel vond het raadslid dat ouderen zoveel mogelijk in hun eigen dorpskern opgevangen moeten worden. Dit was Nederveen met hem eens. Hij vertelde dat van de 32 personen elf actief op zoek zijn naar een kamer, de rest staat wel ingeschreven maar heeft geen haast met verhuizen.