SNO kan een hoop nieuwe mensen gebruiken

0
157
SNO

‘Gymnastiek is een goede basis’

SNO NIEKERK/OLDEKERK

NIEKERK/OLDEKERK – Veel verenigingen hebben het heden ten dage moeilijk met het invullen van vrijwilligersfuncties, en ook in de besturen is het nog wel eens moeilijk om de juiste persoon op de juiste plaats te zetten. SNO Niekerk/Oldekerk kampt met hetzelfde probleem. Al een jaar zitten zij zonder penningmeester. ‘We zijn naarstig op zoek naar een goede penningmeester. We zitten al een jaar zonder, en roepen daarom een ieder op die zich geroepen voelt om zich te melden voor deze functie!’ vertelt Derk Ottema, voorzitter van de Sportvereniging Niekerk Oldekerk.
De Sportvereniging Niekerk Oldekerk mag dan een kleine vereniging zijn en in het begin van ieder seizoen mag het dan weer spannend zijn of de groepen wel vol komen, toch is het een levendige vereniging, waar plezier in het sporten voorop staat. ‘We hebben verschillende takken van sport. Zo hebben we het gymnastieken, het turnen en het badminton. Vroeger hebben we ook wel eens basketball geprobeerd, en we hebben een tijdje survivallessen gegeven. We hebben altijd als doel gehad om een sportvereniging te zijn met een breed aanbod. Basketball bleek niet zo te werken, en het survival is over gegaan naar Boerakker, maar het badminton bleek hier goed te werken. Ook dit seizoen mogen we ons weer gelukkig prijzen met een volle groep’, aldus Ottema. ‘Ook de kleuter- en peutergroepen zijn dit jaar weer aardig bezet’. De 55+ conditiegroep van SNO kan nog wel wat nieuwe leden gebruiken in het seizoen 2014-2015. ‘Toen we deze groep zijn opgestart zijn, waren er nog veel mensen die vervroegd met pensioen gingen. Inmiddels zijn de tijden wat veranderd, waardoor mensen langer door blijven werken. Deze groep is daardoor wat moeilijk te vullen. Daar zouden we best nieuwe mensen bij kunnen gebruiken’, vertelt Ottema. ‘We zijn daarin heel vrijblijvend. Je mag gerust een keer langskomen om te zien of het iets voor je is. Ben je na één keer nog niet overtuigd, dan mag je gerust nog een keer langskomen, en nog een keer, en nog een keer. Besluit je dan dat het niets voor je is, even goede vrienden. Maar voel je je thuis bij de club, dan ben je van harte welkom bij SNO!’
Ook kinderen zijn altijd welkom bij de club. ‘Bij gymnastiek kun je zoveel leren! Door het balanceren, het klimmen, het slingeren en het hangen in de ringen, leer je ontzettend veel op het gebied van motoriek. Ik zeg altijd: leren zwemmen is een absolute must, zwemmen is de basis die iedereen moet kennen, dat moet ieder kind leren. Daarna vormt ook gymnastiek een hele goede basis.’
Bij SNO staat gezelligheid en plezier in het sporten voorop. Daarom houdt de vereniging er ook gezellige nevenactiviteiten op na. ‘In de herfst hebben we activiteiten, in de winter hebben we ons onderlinge wedstrijden, in het voorjaar gaan we vaak te schaatsen en hebben we onze jaarlijkse uitvoering, en daarnaast de jaarlijkse nachtwandeltocht. Zo houden we het  gezellig bij de club!’