VVD wil avondklok voor horeca

0
126

ZUIDHORN – Horeca moeten jongeren niet meer na 22:00 uur toelaten, die wens sprak het liberale raadslid René Westerhoff-Dijkinga maandag uit in de gemeenteraad. Volgens de VVD’er moet de jeugd eerder op stap gaan, zodat zij niet langer ’s nachts laveloos op straat hangen. “Met deurbeleid kun je jongeren sturen om eerder naar de discotheek te gaan. Het kost niks; het is slechts een kwestie van afspraken maken met de horeca.” Het raadslid deed inspiratie voor zijn plan op nadat hij als verkeersregelaar bij Kanaalpop had geholpen. “Ik heb ’s nachts dronken jeugd moeten oprapen en fietsers gewaarschuwd voor dronken jongeren.” Burgemeester Bert Swart (CDA) ging niet mee in de wensenlijst van de VVD’er. Volgens hem zijn de afspraken niet haalbaar in de regio. “Op Schiermonnikoog had ik dit kunnen doen, maar Zuidhorn is niet een eiland. Het is maar een klein eindje rijden naar een buurgemeente. Je lost het probleem hiermee dus niet op.” De VVD’er pleitte er verder voor om vooral jongeren aan te pakken als zij te jong alcohol drinken en niet langer de uitbater.