‘We hebben nog nooit zoveel teams gehad als dit seizoen’

0
180
OKO BIES

Onno Redeman heeft hoge verwachtingen

OKO/BIES

OPENDE – ‘Sinds we een goede accommodatie hebben in het dorp zijn we als vereniging een stuk zichtbaarder geworden. Voorheen moesten we naar Grootegast, tien kilometer verderop, als we in de zaal moesten trainen. Sinds we een eigen sportaccommodatie hebben hoeft dat niet meer en ziet men ons weer. Dat kunnen we merken, want we zijn de afgelopen jaren gegroeid’. Aan het woord is Onno Redeman, voorzitter van kortbalvereniging OKO/BIES uit Opende. ‘We hebben dan ook nog nooit zoveel teams gehad als dit seizoen. We hebben maar liefst twaalf jeugdteams, en zes seniorenteams. Iedereen kan ook in de zaal trainen en alle teams zijn voorzien van trainers en coaches’, vertelt Redeman. In zijn stem klinkt trots door, trots op de club die al sinds de oprichting altijd vooruitstrevend is geweest. ‘We waren de eerste club in het noorden met een kunstgrasveld, en dat al zo’n twintig jaar geleden. Dat zegt wel iets over de club’, aldus Redeman.
Voor het komende zaalseizoen heeft Redeman hoge verwachtingen. Vooral de A1 gooit hoge ogen op. ‘De A1 gaat overgangsklasse spelen. In dat team zitten hele talentvolle spelers, waar we hoge verwachtingen van hebben. Zij zouden het zomaar eens heel goed kunnen gaan doen. Ook van andere teams hebben we hoge verwachtingen. Om die reden is er ook een extra trainer aangenomen. Koen Bos zal het team van trainers dit seizoen gaan versterken. Daarmee hebben we dan drie betaalde trainers’.
Van het eerste team, dat speelt in de derde klasse, hoopt Redeman dat zij hun positie kunnen gaan handhaven. ‘Ik denk niet dat het kampioenschap er in zit, maar het zou leuk zijn als ze in de middenmoot terechtkomen. Het is een talentrijk team, het zou zomaar kunnen’.
Al met al is Redeman tevreden en trots over de club die er nu staat in Opende. Qua vrijwilligers heeft de club niets te klagen, vanaf de B’s worden de leden gevraagd meer voor hun club te gaan betekenen en daar wordt over het algemeen goed gehoor aan gegeven. Ook is er momenteel een hele grote A-groep, die heel wat vrijwillige taken op zich neemt. Daarnaast is er een jong bestuur. ‘In ons bestuur zitten maar liefst vier leden van rond de 23 jaar oud. Dat is te merken ook in de activiteiten, want het bruist van de energie en we doen daarom ook hele leuke activiteiten rondom de sport’, aldus Redeman.