Benauwde tiende editie van ZUIDHORuN

0
107
Zuidhorn - zuidhorun.jpg

ZUIDHORN – Meer dan zestig kinderen en zo’n vierhonderd lopers hebben zaterdag deelgenomen aan de tiende editie van de Hummel ZUIDHORuN. Burgemeester Bert Swart gaf om drie uur het startschot voor de Kidsrun. De kinderen streden in verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen. De winnende kinderen kregen een beker uitgereikt door de burgemeester, andere kinderen kregen een medaille voor hun deelname. De wedstrijd- en recreatieve lopers werden om vier uur weggeschoten door de burgemeester. Het werd voor veel lopers een zware loop. De lopers hadden last van het benauwde weer en kwamen uiteindelijk uitgeput over de finishstreep. In de wedstrijdloop van 15 kilometer, die onderdeel vormt van het Runnersworld Loopcircuit Noord Nederland,  haalde de snelste man toch een zeer snelle tijd 50.11 uur. Ben Stellingwerf bleef met deze tijd ver voor op zijn concurrenten. Tweede werd Tom Nuijen met 52.57 uur en derde Didier Senay met 53.11 uur. Bij de vrouwen  kwam  Lotte Hosson als snelste over de finish in 1.01.03 uur. Tweede en derde werden Anna Siebenga met 1.10.17 uur en Adri Wierenga met 1.10.25 uur. Naast de wedstrijdloop kon meegedaan worden aan een recreatieve loop over 5, 10 of 15 kilometer. Tussen de lopers waren vele ervaren lopers, maar ook beginnende lopers die hun eerste wedstrijd liepen deden enthousiast mee. De lopers van de Clinic van de Loopgroep Zuidhorn werden door hun trainers begeleid en bereikten allen de eindstreep. Voor het eerst was er de mogelijkheid voor een kind-ouderloop. Acht kinderen liepen een ronde van 5 kilometer samen met een van hun ouders.