CU wil extra handhaving alcoholbeleid

0
188

GROOTEGAST – Als het aan de ChristenUnie in Grootegast ligt gaat de gemeente een ambtenaar aanstellen die zich bezig gaat houden met het alcoholbeleid in de gemeente. Raadslid Bart Boonstra pleitte daar dinsdag voor. Volgens de inwoner van Sebaldeburen is een aanstelling van 0,27 FTE voor de hele gemeente veel te weinig. Volgens het raadslid geeft handhaving van het beleid ouders een goede steun bij de opvoeding.
Hoewel de wens bij de ChristenUnie groot is, zei wethouder Sjabbo Smedes (CDA) niet de capaciteit te hebben om dit te gaan doen. “De meeste ambtenaren op dit terrein zijn ontzettend druk met alle maatregelen die genomen moeten worden voor het sociale domein,” zei hij. “
In alle eerlijkheid moet ik op dit moment zeggen dat het niet realistisch is.” Ook burgemeester Kor Dijkstra (CDA) zag geen reden om meer mensen in te huren. “Het aantal FTE klinkt weinig, maar het komt overeen met het geld dat we krijgen van het Rijk. Geen enkele gemeente is bereid om er geld bij te doen.”
Dijkstra is tevreden over het werk van de controleurs. “Ze gaan zeer serieus te werk. Evenementen en horecagelegenheden worden regelmatig bezocht. Ik ben uitermate tevreden en heb nog geen signalen gekregen dat ze meer uren moeten maken.” Ook vanuit de raad was er geen steun voor het plan. Al was het volgens de VVD maar om de uitgaven van de gemeente in de hand te houden.