Middag Humsterland alleen breekpunt voor Zuidhorn

0
179

GROOTEGAST/ZUIDHORN – Het behoud van het gebied Middag Humsterland is alleen voor de gemeente Zuidhorn een breekpunt als het gaat om de onderhandelingen voor een nieuwe gemeente Westerkwartier, dat zei burgemeester Kor Dijkstra (CDA) van de gemeente Grootegast dinsdag tijdens de raadsvergadering. Volgens Dijkstra is het Middag Humsterland geen breekpunt voor Leek en Marum. “Voor ons geldt het minder, maar voor de gemeente Zuidhorn is het een volstrekt breekpunt,” zei Dijkstra, die dit ook besproken heeft met gedeputeerde Bote Wilpstra (D66). Volgens Dijkstra is het voor Zuidhorn een ‘absolute prioriteit’ dat het hele gebied Middag Humsterland bij de nieuwe Westerkwartier komt. Later dit jaar moet daarover een volksraadpleging plaatsvinden. “In november moet er door de gemeenten een uitspraak worden gedaan.”