Secretaresses van Friesland op tour in Achtkarspelen

0
131
Buitenpost - secretaressedag

ACHTKARSPELEN – De secretaresses van de gemeente- en provinciebestuurders werden donderdag in het zonnetje gezet in het kader van de Friese Secretaressedag. De gemeente Achtkarspelen organiseerde deze dag. Op initiatief van de secretaresses van de Provincie Fryslan is de jaarlijkse secretaressedag ruim 20 jaar geleden in het leven geroepen. Sindsdien is deze dag uitgegroeid tot het netwerkevent van het jaar voor de Friese secretaresse van burgemeesters, wethouders, gedeputeerden en de commissaris van de Koning. Door elkaar te ontmoeten en te weten wie wie is, ligt de drempel bij de vele contacten over de duizenden vergaderingen en afspraken die jaarlijks gemaakt worden, laag. De secretaressedag in Achtkarspelen begon met een ontvangst en lunch in de trouwzaal van het Jeltingahuis. Daarna vertrok het gezelschap naar Surhuisterveen, voor een workshop bij Bijzonder en Genieten. Het terras van Brasserie Kolkzicht was die middag centraal ontmoetingspunt. Aan het eind van de middag toog het gezelschap naar de Spitkeet in Harkema, waar een rondleiding en een afsluitende borrel op het programma stond.