Veel doelpunten tijdens jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi

0
114
Filmpje - korfbaltoernooi 3

ZUIDHORN – Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van korfbalvereniging Zunobri in Zuidhorn woensdag werd een hete strijd tussen ruim tachtig leerlingen van de groepen vijf tot en met acht van de basisscholen uit Zuidhorn. Anders dan voorgaande jaren werd er gespeeld volgens het 4-korfball. In plaats van teams van acht spelers bestonden de teams uit vier spelers, die op een kleiner veld speelden. Hierdoor kwam er meer snelheid in het spel en werd er meer gescoord. De kinderen konden voorafgaand aan het toernooi op een extra ingericht veld oefenen tijdens een speciale training. Zunobri werkte voor dit toernooi samen met het Alfa-College uit Groningen. Negen studenten van de opleiding sport en beweging kwamen naar Zuidhorn om de wedstrijden te fluiten. Alle deelnemers kregen een medaille als aandenken, maar er kon er maar één de beste zijn, en dat was in de categorie groep 5/6 basisschool De Brug 1, en in categorie 7/8 Het Anker 4. Het mooiste spandoek werd gemaakt door De Windroos. Bij groep 5/6 gingen de tweede en derde prijs naar De Borgh 1 en De Borgh 2, bij groep 7/8 was dat De Windroos 1 en Het Anker 1.

Filmpje - korfbaltoernooi Johanna4 Filmpje korfbaltoernooi Johanna 1 Filmpje korfbaltoernooi Johanna2