Vervlogen tijden herleven in Ulrum

0
126
Ulrum - ulrum 1834 Johanna.jpg

ULRUM – Wie zaterdag langs de historische kerk van Ulrum liep moest niet vreemd opkijken plotseling oog in oog te staan met vervlogen tijden. Én geweren. In Ulrum werd het openluchtevenement Ulrum 1834 gehouden. Bezoekers konden genieten van een historische markt, volksdansdemonstraties, een ritje in de paardentram
en vele figuranten gekleed in kleding uit de negentiende eeuw, die al dan niet marcherend door de straten gingen. Zo was er een heel leger actief en waren kinderen gekleed in jurken met schort en houten klompen. Na afloop werd er een buurtbarbecue gehouden. Het is de bedoeling dat dit evenement iedere vijf jaar terugkomt in het dorp. Ulrum 1834 is opgericht om de herinnering aan de Afscheiding levendig te houden.