Wethouder verwelkomt kinderen

0
152
Noordhorn - henk bakker tsjernobyl

NOORDHORN – De kinderen uit Wit-Rusland die zeven weken in de gemeente Zuidhorn verblijven voor hun gezondheid werden op hun eerste ochtend school verwelkomd door wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn. De wethouder begroette te kinderen met een Russisch goedemorgen. Hij had voor alle kinderen een tasje meegenomen met schoolspullen zoals stiften, potloden, een liniaal, een etui en nog veel meer. De groep had voor de wethouder ook cadeaus meegenomen. Twee kinderen in klederdracht boden hem een boek en een bordje aan. De groep kinderen is zeven weken in Nederland voor hun gezondheid. Ze logeren bij gastgezinnen in Noordhorn en Zuidhorn. In die zeven weken krijgen ze les van hun eigen juffen. De kinderen krijgen les in De Dörpstee in Noordhorn.