Alsnog expositie omtrent thema ‘Afscheid’

0
298

BUITENPOST – Vorig schooljaar zou er een expositie worden gehouden met illustraties omtrent de poëziewedstrijd van de Stichting Keunstkrite.
Wegens het tragische ongeluk op de sportvelden van Twijzel maakte dat deze expositie werd uitgesteld. Het thema ‘Afscheid’ lag even te rauw.
De leerlingen van het Lauwers College in Buitenpost en het Piter Jelles in Kollum exposeren nu alsnog in de bibliotheek in Buitenpost. Dertig illustraties werden er gemaakt aan de hand van het thema Afscheid dat centraal staat in het herdenkingsjaar van de Twijzeler dichter Jan Ritskes Kloosterman. 
Stichting Keunstkrite Twizel organiseerde in het voorjaar een wedstrijd voor alle basisscholen en bracht daarvan een bundeltje uit met de titel “Ôfskie is een lyts wurd mei in hurde betekenis”. De illustraties werden in zwart/wit gemaakt door leerlingen van de middelbare scholen en beoordeeld door een vakjury bestaande uit beeldend kunstenaars Matty de Vries en Margreet Lunsche. 
Een van de leerlingen komt in aanmerking voor de Keunstkrite aanmoedigingsprijs. De opening wordt dinsdag verricht door Paulo Martina, directeur van Museum Dr8888 Smallingerland.
De expositie is te zien vanaf woensdag 1 oktober en duurt twee weken. Locatie: Bibliotheek Buitenpost, Kerkstraat 51.