Bedankjes voor trouwe collectanten

0
1509
Opende - collectanten nierstichting

OPENDE – Tussen 14 en 20 september was de jaarlijkse nationale collecteweek voor de Nierstichting. In Opende leverde deze collecte zo’n 1104 euro op voor het goede doel. Deze inkomsten zijn hard nodig, aangezien de wachttijd op een donornier vier jaar is. Jaarlijkse overlijden zo’n tweehonderd nierpatiënten omdat een donornier te laat komt. Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Thea Westerhof-Henstra, collectecoördinator van de Nierstichting in Opende. ‘Daarom waarderen we het werk van de collectanten enorm! Vandaar dat er ook dit jaar een aantal jubilarissen in het zonnetje werden gezet! Allereerst willen we Anneke Westerhof hartelijk bedanken dat ze in 38 jaar tijd, 35x heeft gecollecteerd, ze kreeg een roos, bedankkaart en een bloemenbon aangeboden. Maar ook Marieke van Schepen (5x )en Sybina Huizinga, Anneke Zuidema en Ria de Jong,alle drie 10 x,  kregen een bedankkaart (5 jaar) of speldje(10 jaar) en roos.’