Bibliotheken vieren feest wegens zestigste Kinderboekenweek

0
106

GROOTEGAST – De zestigste Kinderboekenweek staat voor de deur. Van 1 tot en met 12 oktober wordt in alle bibliotheken van het Westerkwartier stilgestaan bij het thema: Feest. In alle bibliotheken kunnen kinderen vanaf zes jaar meedoen aan de BiebFeestQuiz. Voor alle deelnemers ligt een cadeautje klaar. Voor kinderen van vier tot acht jaar is er op woensdag 1 oktober in Bibliotheek Grootegast de workshop Maak je eigen feestboek. In deze workshop, verzorgd door atelier ArtAK, maken de kinderen een feestelijke omslag voor hun eigen boek. De workshop is gratis. Kinderen tussen de vier en zes jaar zijn welkom tussen 14.30 en 15.30 uur. Kinderen tussen de zes en acht jaar kunnen meedoen aan de workshop van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor deze workshops kan via t.goossens@mijneigenbibliotheek.nl. Leerlingen van verschillende basisscholen in gemeente Grootegast geven een eigen creatieve invulling aan de Kinderboekenweek. Zij schrijven een verhaal voor de verhalenwedstrijd De Boekenfabriek. De mooiste verhalen krijgen een plekje in een speciaal, glossy magazine. Een deskundige jury, bestaande uit burgemeester Dijkstra, Fokje Reinalda en Adri van der Veen, kiest het winnende verhaal. De feestelijke prijsuitreiking is op woensdag 8 oktober om 15.30 uur in Bibliotheek Grootegast. Op deze middag wordt het winnende verhaal bekend gemaakt en voorgelezen. Henriëtte Sikkema, kinderdichter van de gemeente Grootegast, leest haar speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven gedicht voor.