Buitenspelen voor een veilig Warfhuizen

0
152

WARFHUIZEN – De gemeente de Marne heeft het plan opgevat om in meerdere dorpen de veiligheid op straat te verbeteren. LIJN30 is gevraagd om in dit proces mee te denken en onze ervaringen zo nodig te delen met anderen. Laatst hoorden zij de opmerking ‘Het is geen wonder dat er in Warfhuizen zo hard gereden wordt, want er is geen kip op straat’.
LIJN30 bedacht daarop dat het leuk is om daar eens iets aan te veranderen. Bewoners en passanten worden gevraagd om op dinsdag 30 september tussen 16.30 en 17.30 een uurtje buiten te komen spelen. Het maakt niet uit wat je doet, als er maar reuring is op straat. LIJN30 heeft al geoefend en stond versteld van het resultaat.
Automobilisten gingen spontaan langzamer rijden en deden soms zelfs het raampje open voor een praatje. Iedereen kan meedoen met de ludieke actie en op die manier een signaal afgeven aan de automobilisten dat de wegen in het dorp niet alleen voor hen zijn, maar ook voor de bewoners van Warfhuizen.