Gezellige Burendaglunch in nieuw dorpshuis

0
132
Pieterburen dorpshuis lunch

PIETERBUREN – In het kader van Burendag 2014 en de openingsactiviteiten van het dorpshuis van Pieterburen is er zaterdag voor alle bewoners van Pieterburen een dorpslunch georganiseerd. De vrijwilligers hadden gezorgd voor salades, broodjes, een milde Groningse mosterdsoep en pittige Heksensoep. Rond de zestig inwoners kwamen een hapje eten en het nieuwe dorpshuis bewonderen. Er is veel veranderd in het dorpshuis. De indeling is anders, er is een mobiele schuifwand tussen de salon en de theaterzaal, overal is er nu vloerverwarming, aangepaste verlichting en meubelen en nieuwe frisse kleuren in het dorpshuis. Tijdens de lunch werd er door Sytske Feitsma een workshop tegelmozaïeken gegeven aan de jeugd. Feitsma gaat alle verschillende kunstwerkjes verder inkleuren en tot een groot tegeltableau verwerken. Dit kunstwerk komt na het openingsfeest van 3 oktober op een prominente plaats in het dorpshuis te hangen.