Houwerzijl heeft een gloednieuwe ontmoetingshotspot

0
263
Houwerzijl - opening speelbos Johanna 2

HOUWERZIJL – Voor een dorp dat te groot is voor niks, maar te klein voor een dorpshuis, heeft Houwerzijl een prachtig alternatieve samenkomstplaats gemaakt. In het bos achter het Theemuseum is een speelbos gemaakt, waar kinderen naar hartenlust in de modder kunnen spelen, waar ruimte is voor de jeu de boules-vereniging en waar een acht meter hoge vuurplaats staat, waar inwoners van Houwerzijl overdekt rondom een vuurschaal kunnen zitten en genieten van de kinderen die even verderop spelen. Vrijdagmiddag werd het speelbos geopend. Nadat de kunstenaars en de initiatiefnemers in het zonnetje zijn gezet was het aan wethouder Herwil van Gelder om ballonnen op te laten en zo het speelbos voor geopend te verklaren. Na de officiële opening gingen alle belangstellenden, en dat waren er een hoop, het bos in om de nieuwe ontmoetingsplek te bewonderen.

Houwerzijl - opening speelbos Johanna 3 Houwerzijl - opening speelbos Johanna 4 Houwerzijl - opneing speelbos Johanna1