‘Met hetzelfde gemak in de milieuzak’

0
127
Marum Mileuzak

Westerkwartier start campagne

MARUM – De verantwoordelijk wethouders van de vier Westerkwartier gemeenten – namens Grootegast Mark de Haan en namens Zuidhorn Henk Bakker- gaven vrijdagmorgen het startschot voor de campagne ‘met hetzelfde gemak, gooi je het in de milieuzak’. Hiermee willen de gemeenten inwoners bewegen hun afval nóg beter te scheiden. De aftrap vond plaats bij basisschool de Bron in Marum. Leerlingen van deze school gingen ter plekke afval dat nog als grondstof gebruikt kan worden, scheiden van restafval. Inwoners van de vier Westerkwartier gemeenten scoren al goed op het scheiden van huisafval. Plastic, papier, metalen, glas, schillen en kleding worden al op ruime schaal gesorteerd aangeboden aan de milieuboer. De methode van inzamelen van verpakkingsafval via de milieuzak is één van de meest succesvolle systemen in Nederland. In nauwe samenwerking met inzamelaar HRM wordt het grootste gedeelte van het ingezamelde materiaal hergebruikt. Uit sorteeranalyses van het huishoudelijk restafval blijkt echter dat er een heleboel materiaal in de grijze container wordt gegooid, dat prima als te recyclen materiaal dienst had kunnen doen. De Westerkwartiergemeenten startten daarom deze campagne om bewoners te activeren om geschikte afvalmaterialen nog beter te scheiden van het restafval.

Marum Mileuzak-2 Marum Mileuzak-3 Marum Mileuzak-4 Marum Mileuzak-5 Marum Mileuzak-6 Marum Mileuzak-7 Marum Mileuzak-8