Sneu verlies ’t Fean ’58; bonuspunten voor De Lauwers

0
172
Harkema - voetbal

Voetbaloverzicht

STREEK – Harkemase Boys boekte de derde seizoensoverwinning. Urk was een maatje te klein: 2-0. Buitenpost en ’t Fean ’58 verloren beiden (respectievelijk Bedum en Blauw-Wit ’34). De Lauwers wonnen sensationeel van titelkandidaat VCR.  Surhuisterveen heeft de koppositie veroverd na winst op Wispolia.
Harkemase Boys hield de drie punten in eigen huis tegen nieuwkomer Urk, dat in de beker Ajax treft. De Harekieten wonnen verdiend. De gastheren kwamen moeizaam op gang. Het was dan toch Heine Ulldriks die de 1-0 maakte. Johnsen Bacuna liet de kans op 2-0 liggen. Lang bleef deze stand op het bord staan. Meteen na de pauze volgde een tweede treffer- nu wel van Johnsen Bacuna- die de bevrijdende 2-0 scoorde. Het betekende de derde overwinning, waardoor Harkemase Boys zich in de subtop nestelde. Buitenpost verloor op De Swadde met 0-3 van het Groningse Bedum. De nederlaag was onverdiend. In een gelijkopgaande strijd kwamen ‘de Blauwkes’ door een individuele fout met 0-1 achter. Na rust miste Buitenpost enkele opgelegde kansen. De ploeg van Patrick Zwart forceerde de boel en uit het niets – na niet goed ingrijpen- viel op de 0-2 en aan het eind de 0-3. “Vorige week waren we twee klassen beter. We hebben als collectief te weinig gebracht en dan krijg je zulke uitslagen”, weet Zwart. ’t Fean ’58 verloor aan De Ketting met miniem verschil van koploper Blauw-Wit ’34. De Feansters, die het de Leeuwarders net als vorig seizoen moeilijk maakten, verdienden een gelijkspel. De gasten namen na tien minuten de leiding. De thuisclub kreeg ook kansen en Andre van der Molen was twee keer dichtbij de gelijkmaker. In het tweede deel gaf de blauw-witte ploeg alles maar kreeg nul op het rekest: 0-1. Sensatie uit Warfstermolen! De Lauwers won met 2-0 bij VCR. “Dat zijn bonuspunten voor de kandidaat voor de onderste plaatsen tegen de kampioenskandidaat”, was de fraaie zinsnede van trainer Gerlof Kootstra.  Het was een duel met fases over en weer. Het betere VCR vond geen opening, waarna Ivan Agema de 0-1 op het bord prikte. Nadat VCR kansen liet liggen was het wederom De Lauwers dat het net vond. De Lauwers klom daardoor naar de derde plaats. Kootstra wenste er geen conclusies aan te verbinden en gebruikte een typisch noordelijke uitdrukking: “’t kon minder”.  GSVV verloor op ’t Kleaster met 1-3 van nieuwkomer Niekerk. Trainer David Kloosterman vond het een terechte nederlaag. “Niekerk had in de gaten dat er punten moesten komen en toonde daardoor meer beleving”, vond Kloosterman. Na een 0-2 ruststand kreeg GSVV zes kansen zonder te scoren, twee minuten later scoorden de gasten. Bij de ploeg uit Gerkesklooster/ Stroobos maakte Gauke Plantinga zijn rentree die sinds november vorig jaar uit de roulatie was. Het zorgde wel voor verbetering van het spel, nog niet voor punten.  ASC’75 verloor met slechts 2-1 van koploper FC LEO. Het was aan de keeper van ‘Stynsgea’ en missen van de kant van de Leensters te danken dat de score niet veel hoger opliep. De thuisclub miste zelfs twee strafschoppen. Harkema Opeinde speelde thuis tegen Lemmer. Oftewel David tegen Goliath. De hekkensluiter deed bepaald niet onder voor de koploper, Met name in de eerste helft was het verschil op de ranglijst niet te zien. Drie standaardsituaties deden de thuisclub de das om: 0-3. Surhuisterveen won zoals verwacht van Wispolia. Het werd 0-2 in Terwispel. De Feansters hebben door de winst de leiding genomen. Komende zondag staat een heuse topper op het programma, de nummer een tegen de nummer twee: Surhuisterveen-ODV. Foto: Pwfoto.nl / Harkemase Boys.