Tocht om de Noord trekt meer dan 6000 deelnemers

0
164
Regio tocht om de noord

STREEK – Eén van Noord-Nederlands grootste wandelevenementen zit er weer op. De Tocht om de Noord vond zaterdag en zondag plaats, en voerde langs de mooiste plekjes van Groningen en zelfs een klein stukje Friesland. Het was de negende keer dat dit wandelevenement plaatsvond. Meer dan zesduizend mensen namen deel aan het tweedaagse evenement. Dit jaar stond het wandelevenement in het teken van het zintuig ‘ruiken’. Het thema was: ‘Ontdek de ziel van de Groninger molen’. De route op zaterdag liep dwars door de gemeenten Zuidhorn en Grootegast, door ruim twintig verschillende. De tocht begon in het Friese Surhuisterveen. Zondag startte de route vanuit Thesinge, en voerde door het Hoogeland en Middag Humsterland weer terug naar Zuidhorn. Beide routes bedroegen ruim veertig kilometer en voerden langs verschillende molens, dwars door supermarkten, boerderijen en kassen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde negende editie van het wandelevenement.

Regio tocht om de noord-2 Regio tocht om de noord-3 Regio tocht om de noord-4 Regio tocht om de noord-5 Regio tocht om de noord-6 Regio tocht om de noord-7 Regio tocht om de noord-8 Regio tocht om de noord-9 Regio tocht om de noord-10 Regio tocht om de noord-11 Regio tocht om de noord-12