Vogeltelling bij vogelkijkhut Jaap Deensgat

0
117

LAUWERSMEER – Op zaterdag 4 oktober nemen Staatsbosbeheer en IVN  samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. Dit jaar wordt er op meer dan 150 telposten in ons land geteld, ook bij de telpost vogelkijkhut Jaap Deensgat in Nationaal Park Lauwersmeer. Omdat veel vogels die in het noorden hebben gebroed vertrekken naar het zuiden is het juist nu de kans om veel vogels te zien. Gewapend met telescopen en verrekijkers, notitieboekjes en gsm-telefoons, maar ook met thermoskannen en proviand trekken vogelaars het veld in. Ook bij het Jaap Deensgat  (tegenover de kazerne) wordt druk geteld. Staatsbosbeheer en IVN zijn   hier vanaf 7.00 uur paraat om de overvliegende vogels te tellen. Er wordt tot 12.00 uur geteld.