Wegwerkzaamheden bij Mensingeweer

0
97

MENSINGEWEER – Tussen Mensingeweer en Ranum zijn er voorbereidende werkzaamheden aan de gang voor de aanleg van de rotonde bij Ranum.
Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zijn er tijdelijke verkeerslichten geplaatst. De werkzaamheden duren tot eind oktober. Tot 5 oktober staan er verkeerslichten op het kruispunt bij Ranum. Van 6 tot en met 19 oktober wordt de rijbaan tussen Ranum en Maarhuizen met verkeerslichten afgezet. Dan zijn de verkeerslichten op het kruispunt van de provinciale weg N363 met Baflo tijdelijk verwijderd. Vanaf eind oktober zijn de nieuwe leidingen klaar en worden de oude leidingen verlegd .
Hiervoor zijn weer tijdelijk verkeerslichten nodig op de kruising bij Ranum. Dit zal waarschijnlijk twee dagen duren. Als de kabels en leidingen verlegd zijn, wordt de nieuwe fundering van de weg en rotonde aangelegd. In april 2015  verwacht de provincie te beginnen met de aanleg van de rotonde. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Tussen Mensingeweer en Ranum komt een nieuwe weg te liggen. De nieuwe weg tussen Mensingeweer en Ranum gaat in een rechte lijn van Mensingeweer naar Ranum. Langs de nieuwe weg komt een parallelweg voor het landbouwverkeer. Ook komt er een fietspad tussen Mensingeweer en Baflo.