Wereldwinkel opent deuren vlak voor feest Komplan

0
200
Zuidhorn - wereldwinkel

‘We hebben het perfecte pand op de perfecte locatie’

ZUIDHORN – Op vrijdag 3 oktober viert de Wereldwinkel in Zuidhorn haar feestelijke opening. Burgemeester Bert Swart zal om 16.00 uur de opening verrichten van de winkel, die voortaan gevestigd is aan de Hoofdstraat 33. Na tweeëntwintig jaar in een klein pand aan de Dorpsvenne te hebben gezeten, was het tijd voor verandering. ‘We hebben nu het perfecte pand op de perfecte locatie voor onze Wereldwinkel’, aldus voorzitter Margriet Hovius.

Pas in juli van dit jaar werd de knoop doorgehakt om te gaan verhuizen. Vanaf dat moment ging alles als in een stroomversnelling. ‘We wilden graag meer ruimte, en het meest geschikte pand, waar we al eerder ons oog op hadden laten vallen, kwam vrij. Bovendien moest het oude pand opgeknapt worden. De klandizie liep in deze winkel ook terug, doordat de ligging van de winkel wat onhandig lag. Om iedereen gemotiveerd te houden en natuurlijk de eerlijke producten te blijven verkopen, was verhuizing een noodzaak geworden’, aldus Nettie Bolhuis, secretaris van de Wereldwinkel. Vanaf het moment dat men wist dat er verhuisd ging worden hebben alle 35 vrijwilligers en vijf bestuursleden alles op alles gezet om het pand aan de Hoofdstraat op tijd klaar te krijgen. ‘We wilden per sé open voordat de dorpskom van Zuidhorn opnieuw geopend zou worden’, aldus Hovius. De Wereldwinkel doet op 4 oktober ook mee met het feest in het centrum. Zo zorgen zij voor een proeverij met fairtrade producten, is de fairtrade koffie de hele dag in de aanbieding, krijgen klanten een klein aandenken en maken klanten kans op mooie prijzen. Daarnaast komt er een djembéspeler het feest vrolijk opluisteren.
In de nieuwe winkel is er meer ruimte voor cadeauartikelen en voor fairtrade foodproducten. En dat de cadeauartikelen zeker de moeite waard zijn, dat bewijzen de dames zelf wel. ‘Als je eenmaal vrijwilliger bent bij de Wereldwinkel koop je ook zelf vaak leuke dingen voor in huis. We grappen wel eens dat we ons eigen grootste afnemers, maar het is hoog tijd dat de klant weer de grootste afnemer wordt’, lacht Bolhuis. ‘De nieuwe winkel is echt een verbetering. Er is zoveel meer ruimte. Daarnaast hebben we de openingstijden aangepast. De winkel is voortaan langer open. We hopen op deze manier nog meer te verkopen voor het goede doel. We doen dit vanuit een idealisme. We hebben het zelf zo goed, dat gunnen we een ander ook. Daarom steunen we als Wereldwinkel Zuidhorn ook een project waarbij vrouwen met gehandicapte kinderen aan werk worden geholpen. Alles in de giftenpot gaat ook naar dit project’, aldus Hovius. De dames hebben er zin in om de nieuwe Wereldwinkel te openen. ‘Het heeft heel veel moeite gekost om een goed pand te vinden, en hebben er tegenaan gewerkt de winkel voor de feestelijkheden van het centrum klaar te krijgen. We zijn enorm gemotiveerd, het geeft nieuwe energie!’ aldus Bolhuis. De wereldwinkel is voor klanten zaterdag 4 oktober vanaf 10.00 uur geopend.