WSBF van start met cheerleading

0
168
Surhuisterveen - chearleaders wsbf

SURHUISTERVEEN – WSBF in Surhuisterveen gaat zich vanaf 1 oktober ook bezighouden met cheerleading, een discipline die nog vrij nieuw is in Nederland. Het is een combinatie van turnen, acrobatiek en springen verweven in een choreo van tweeënhalve minuut. De groep mag bestaan uit maximaal 25 deelnemers in verschillende leeftijden. WSBF heeft ervoor gekozen om te starten met een seniorenteam. Mocht er genoeg animo voor zijn dan wordt er in 2015 ook gestart met een jongerenteam. Afgelopen week werd er in Surhuisterveen een clinic gegeven door coach/choreograaf Shane Hay uit Schotland. Aan het einde van de dag kregen alle deelnemers een certificaat uit handen van Martine Gaastra van de Dutch Cheerleading Association. Daarnaast zijn eind deze maand 3 trainsters binnen de vereniging  bevoegd om Cheerleadinglessen te geven.