Drukbezochte bijenavond in Zuidhorn

0
683
Zuidhorn - bijenavond

ZUIDHORN – Op maandag 17 november staat het voorstel ‘Bezig Bijenbeleid’ van GroenLinks Zuidhorn op de agenda van de gemeenteraad van Zuidhorn. Dinsdag werd er in Zuidhorn een avond gehouden om reacties te verzamelen over dit initiatiefvoorstel. Veel mensen kwamen naar deze informatieavond waar verschillende sprekers vertelden over wat zij doen met of voor bijen. Zo spraken imker Janny Maat van de bezoektuin de Kleine Eendracht in Den Horn, Tjalling Huisman van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden, Jan van Woudenberg van fruitteeltbedrijf Oudebosch in Kommerzijl en imkers Ronald Bruining en Renzo Jager van de Stichting Bijen is Leven. GroenLinks in Zuidhorn heeft een initiatiefvoorstel gemaakt omdat de bij in verdrukking is gekomen. Met het voorstel wil de partij dat de bijensterfte afneemt en het aantal bijen toeneemt.