Gastvrij in de race voor finale theaterfestival los!

0
121

ZUIDHORN – De avond bestond uit drie voorstellingen door Grunniger Sproak, THT en Gastvrij waarbij Gastvrij als afsluiter mocht optreden.
Na maanden van voorbereiding deden vier jonge heren van toneelvereniging Gastvrij op 24 oktober mee met de voorrondes van het theaterfestival los! in het Prinsentheater in Groningen. De avond bestond uit drie voorstellingen door Grunniger Sproak, THT en Gastvrij waarbij Gastvrij de afsluiter was.
Drie heel verschillende uitvoeringen kwamen ter tonele, maar Gastvrij viel met het stuk “Één pot nat”, onder leiding van regisseuse Ria Kwint, goed in de smaak bij zowel het publiek als de jury. De spelers Jan Medema, Lammert Jan Broekema, Marco de Jong en Patrick Oosterveld werden dan na afloop ook geroemd om het spelplezier dat zij richting het publiek uitstraalden. Voor de spelers en betrokkenen breekt nu een spannende tijd aan, want pas op 8 november, tijdens de laatste voorronde, zal bekend worden gemaakt welke vier groepen er door zullen gaan naar de finale op 22 november in theater van Berensteyn in Veendam.
Wie in de tussentijd deze voorstelling wil aanschouwen kan zijn hart ophalen op 21 november tijdens het eenakterfestival van het ZAT in Zuidhorn.