Grote succes voor WSBF in Damwâld

0
1288
Surhuisterveen - wsbf

SURHUISTERVEEN – In Damwâld werden zaterdag de eerste officiële wedstrijden groepsspringen gehouden voor de nivo’s D, E en instap. Voor alle D-teams was deze wedstrijd een eventuele doorstroming naar het Fries Kampioenschap die op 22 november gehouden worden in Kollum. De instappers, allen geboren in 2007/2008, zijn de jongste deelnemers die mee mogen doen aan een springwedstrijd.
Dat de vereniging uit Surhuisterveen de nodige aanstormende talentjes in huis heeft bleek wel uit het feit dat de instappers maar liefst twee keer het erepodium mochten betreden van de drie onderdelen waar ze voor ingeschreven stonden.
Het jeugd E-team mocht drie maal een staander in ontvangst nemen door goud, zilver en brons in de wacht te slepen.
De D-junioren behaalden op de onderdelen lange mat en plank-kast het goud en zijn op deze onderdelen verzekerd van doorstroming naar het FK. De jeugd D-meisjes mogen in Kollum aantreden op alle vier onderdelen.
Zij haalden in Damwâld de eerste, tweede, derde en vierde plaats.