Iedereen verlicht tijdens Sint Maarten in Warfhuizen

0
110

WARFHUIZEN – Samen met de speeltuinvereniging van Warfhuizen gaat LIJN30, de actiegroep die zich inzet voor een verkeersveiliger Warfhuizen, aanhaken bij een actie van Veilig Verkeer Nederland.
VVN heeft heel veel lampjes beschikbaar gesteld die op de avond van Sint Maarten, 11 november, door ouders gedragen kunnen worden wanneer hun kinderen langs de deuren gaan. De kinderen hebben vanaf 16.15 uur  een gezellige bijeenkomst in het dorpshuis. Aansluitend worden daar vanaf 16.45 uur door LIJN30 de lampjes aan de volwassenen uitgereikt. Aan dorpsbewoners die niet langs deuren gaan wordt gevraagd om alles dat licht geeft bij hun huis en langs de weg aan bomen, struiken en hekken op te hangen.
Doel van de actie is, zoals steeds, om rijdend verkeerd erop te attenderen dat heel het dorp een dertig kilometerzone is.