Investering van 30 miljoen voor nieuwe kaasfabriek

0
87

GERKESKLOOSTER – Goed nieuws voor de 175 medewerkers van FrieslandCampina in Gerkesklooster. Na de tachtig uur durende brand in juli dit jaar die hun fabriek in de as legde, heeft FrieslandCampina besloten een nieuw kaaspakhuis en pekellokaal te bouwen op dezelfde locatie. Bij de brand ging het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal verloren.Voor de herbouw wordt een investering gedaan van 30 miljoen euro. Het nieuwe kaaspakhuis krijgt een capaciteit voor 2100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte. De ligging van het gebouw wordt aangepast, waardoor het terreinoppervlak handiger gebruikt zal worden. De bouwactiviteiten zullen in november 2015 gereed zijn. ‘Ik ben blij dat de directie heeft besloten tot volledige herbouw van de productielocatie.
De brand was een akelige ervaring voor alle betrokkenen. Je ziet letterlijk je werkplek in rook opgaan. Nog tijdens de brand zijn we al begonnen met het maken van plannen om de productie zo snel mogelijk te hervatten. Een ander team heeft naar de lange termijn gekeken en daar is het nu goedgekeurde plan voor volledige herbouw en modernisering uit voortgekomen,’ aldus Derrien Jansen, plantmanager van FrieslandCampina in Gerkesklooster. Na afronding van de bouw zal de kaasproductie in Gerkesklooster weer op het oorspronkelijk niveau van 57.000 ton kaas per jaar liggen. In Gerkesklooster worden onder andere speciaalkazen zoals Slankie 20+, Edam en geitenkaas geproduceerd waarvan een derde deel bedoeld is voor export.