Mollema verwacht oorlog in eerste week Tour

0
164

‘Ziet er heel spectaculair uit; dit biedt mogelijkheden voor mij’

LEEUWARDEN – Er heerst serene rust in huize Mollema. Thomas is inmiddels al bijna drie weken oud en ligt rustig bij papa op de arm te slapen. “Dat doet hij overdag graag. Pas tegen elf uur ‘s avonds begint er leven in te komen, maar meestal is zo’n huilbui ook zo weer over. Voorlopig mogen we niet klagen,’ grijnst de wielrenner die wel opvallend kleine oogjes heeft. “Ik geloof wel dat het lang geleden is dat ik zo weinig slaap heb gehad en de vermoeidheid begint wel toe te slaan.” Gelukkig is het ‘off seizoen’ en heeft de renner alle tijd om zijn rust te pakken. Ook journalisten laten hem deze tijd veelal met rust: “Af en toe gaat de telefoon wel eens, maar doorgaans is het nu echt een rustige tijd. Behalve wanneer er nieuws is zoals vorige week toen de route van de Tour de France in 2015 bekend werd. Dan wordt ik de hele dag door gebeld door journalisten. Maar goed, dat is na een dagje wel weer voorbij.”
Mollema is wel blij met het parcours van de Tour 2015. “Het ziet er mooi en spectaculair uit. Er wordt vanaf het begin echt gekoerst en daar hou ik van. Veel aankomsten bergopwaarts en dus kansen voor mij. En direct al zwaar. De ‘Muur van Hoei  en de ‘Mur de Bretagne’ komen we al in de eerste week tegen net als kasseien. Voor het publiek ook leuk. Door die explosieve aankomsten en de terugkeer van bonificatieseconden verwacht ik een spannende eerste week. Daardoor krijgen we meer strijd. Ik verwacht oorlog de eerste week.”
Maar voorlopig is er nog even de rust en zijn gezin. Hoewel de rust ook betrekkelijk is. Dochter Julien blijkt al een poosje met de telefoon van papa aan het spelen en het apparaat maakt ineens wel erg vreemde geluiden als het ook nog eens op de grond valt. En papa Bauke heeft een doekje nodig wanneer de maaginhoud van Thomas zich heeft verplaatst naar zijn dure sportshirt. Maar moeder Jane is even bezig met andere dingen. Voor Bauke kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen.