Nederlandse Kampioenen Bloemschikken komen weer van Nordwin College

0
174
Buitenpost - bloemschikkampioenen

BUITENPOST – Voor de vierde maal zijn afgelopen week leerlingen van het VMBO-groen van het Nordwin College in Buitenpost Nederlands Kampioen Bloemschikken geworden. Na zes weken intensieve voorbereiding werd er tijdens de landelijke wedstrijden door verschillende teams gestreden om de eer. Vrijdagmorgen werden de kampioenen door directeur Jaap van der Heide gehuldigd. Het Nordwin College in Buitenpost deed dit jaar met zes teams mee aan de kampioenschappen die gehouden werden op de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Ditmaal was gekozen voor het thema Revolutie. Een niet eenvoudig thema dat door de leerlingen op een geweldig creatieve wijze werd uitgewerkt. Op school mochten de teams voorbereidende werkzaamheden verrichten. De afgelopen zes weken stonden de lessen bloemschikken dan ook geheel in het teken van de komende kampioenschappen. Er werd onder de enthousiaste en meer dan deskundige leiding van bloemschikdocentes Hilda de Haan en José van de Pol hard gebrainstormd, geschetst en gewerkt aan de verschillende ontwerpen. Uiteindelijk kon men op die manier de ondergrond van de te maken arrangementen op school verder uitwerken. De ondergrond moest bestaan uit niet plantaardig materiaal. Werken met plantaardig materiaal kwam pas in Luttelgeest aan de orde. Het winnende werkstuk van Arianne Visser (16), Janine de Vries (15). Lisanne Feenstra (16) en Sjouke Bosma(15) werd als kampioenswerk beoordeeld. Bij de beoordeling werd door de jury gelet op de gebruikte techniek, de originaliteit, de kleurstelling en natuurlijk de uitstraling van het geheel. Het Nordwin College bleek dit jaar opnieuw leerlingen te kunnen opleiden tot Nederlandse kampioenen en mag daarom wederom het predicaat ‘Beste Bloemschikschool van Nederland’ dragen.