Nieuwe bril voor drie Wit-Russische kinderen

0
97

ZUIDHORN – Drie Wit-Russische kinderen hebben van Brilmode Zuidhorn kosteloos een nieuwe bril aangemeten gekregen. Bij een aantal kinderen waren de ogen opgemeten en bleek dat drie van hen, Kskusha, Danik en Sasha eigenlijk een bril zouden moeten dragen. Bij de brillenzaak mochten zij zelf een bril uitzoeken, waar zij een mooie brillendoos, poetslapje en spray bij kregen. Hun zicht is nu aanzienlijk verbeterd. Momenteel verblijven 27 kinderen, 2 juffen en een tolk uit Wit-Rusland in Noordhorn en Zuidhorn bij gastgezinnen. De kinderen komen uit het rampgebied van de kernreactor in Tsjernobyl en ondervinden hier nog dagelijks gevolgen van. Zij verblijven zeven weken in Nederland om aan te sterken. Bijdragen voor de Stichting Tsjernobyl Kinderen Noordhorn kunnen naar NL06RABO0348656068.