Symposium Dag van de Garnaal ingehaald

0
99
Lauwersoog - symposium dag van de garnaal

LAUWERSOOG – Vrijdag werd het symposium van de Dag van de Garnaal ingehaald wat eigenlijk enkele weken eerder gehouden zou worden. Doordat er enkele dagen voor de Dag van de Garnaal een felle brand uitbrak in de haven van Lauwersoog ging de Dag van de Garnaal niet door, en moest ook het symposium uitgesteld worden.
Voor het symposium kwamen meer dan honderd mensen uit de garnalensector en visserijbranche naar de haven Lauwersoog. Tijdens het symposium werd er onder andere gesproken over wat er allemaal nog meer mogelijk is met de garnaal. Dr. Jan van Ee hield een presentatie over de toepasbaarheid van de garnaal, waarna gedeputeerde Henk Staghouwer, Rob Pikkert, wethouder Mariëtte de Visser en visser Henk Buitjes deelnamen.