Tweede editie Aigenwies Ainrom kent veelzijdig programma

0
147
Eenrum - aigenwies ainrom

EENRUM – De tweede editie van het Aigenwies Ainrom-festival vindt komende zaterdag 8 en zondag 9 november plaats in Eenrum. In 2013 vond de eerste editie plaats.
Het idee was en is nu weer dat muzikale Eenrumers en dorpsgenoten die zich met andere vormen van kunst bezighouden, elkaar ontmoeten én verbindingen aangaan die misschien minder voor de hand liggen. Ook de locaties waar de concerten en voorstellingen worden gegeven zijn bijzonder. De zaterdagavond is voor de bands uit Eenrum en directe omgeving. Men kan vanaf 20.00 uur terecht in Café Bulthuis. De nieuw samengestelde Band met Rita brengt covers. Wandering Fire komt met eigen nummers, soms stevig, maar altijd melodieus. Het afgelopen jaar hebben ze hun akoestische kant verder ontwikkeld.
De White Duck Band uit Eenrum speelt blues en rock in een eigen jasje. Deze avond is gratis toegankelijk. De op de poster vermelde hiphop-bijdrage is helaas komen te vervallen. Een groep blazers van muziekvereniging Orpheus opent de zondag van Aigenwies Ainrom om klokslag 11.00 uur op zo’n 35 meter hoogte vanaf de Eenrumer toren.
De luisteraars kunnen daarna meteen de kerk in waar ze worden onthaald op klassieke instrumentale en vocale muziek. Bijzonder belooft ook het danstheater optreden door Max Heuser te worden. Na de pauze, waarin koffie en iets lekkers verkrijgbaar zijn, zal Dirk Molenaar “zijn” Lohman-orgel demonstreren samen met enkele andere instrumenten. De hele zondagmiddag valt er te genieten van een zeer gevarieerd programma. Blaaskapel De Harrelzuikers treedt op in café De Draak, het Ainrommer Shantykoor in de kerk. In de doopsgezinde kerk organiseert Ellen van der Meulen “vredes dansen” voor jong en oud.
Liefhebbers van jazz, blues, pop en klassiek komen op uiteenlopende locaties zoals in huiskamers en café’s aan hun trekken.
Ook de tweede dag van Aigenwies Ainrom is gratis toegankelijk, maar een vrije bijdrage wordt erg op prijs gesteld.
Kijk voor informatie over tijden en locaties op
www.eenrumonline.nl.