Weinig resultaten in zomers novemberweekend

0
111

Voetbaloverzicht

STREEK – Het historisch mooie weer leverde voor de meeste clubs geen positieve resultaten op. Harkemase Boys, Buitenpost, ’t Fean ’58, ASC’75 en Harkema Opeinde moesten allen een nederlaag slikken. De derby GSVV-De Lauwers werd een doelpuntloos gelijkspel. Alleen Surhuisterveen wist de overwinning binnen te halen.
Harkemase Boys stelde op de eigen De Bosk- voor zeshonderd trouwe kijkers- teleur door met 2-1 te verliezen van middenmoter SVZW uit Wierden. De thuisclub kwam door een vrije trap op achterstand. De 0-2 ontstond door een fout achterin. Gersinio Constansia maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.  Buitenpost ging op de eigen De Swadde eveneens onderuit. Het Asser LTC pakte de winst. In een matige wedstrijd kwamen de gasten op 0-1 door ongelukkig eigen doelpunt van Aaron Boekhout. Buitenpost probeerde de bakens te verzetten, in de counter scoorde LTC de beslissende 0-2. Het betekende de vierde nederlaag voor De Blauwkes. ’t Fean ’58 aasde op de eerste thuisoverwinning. Ondanks een 2-0 voorsprong- twee goals Erwin Tabak- en puike eerste helft bleef de Feanster ploeg met lege handen tegen CVVO. Ondanks de waarschuwing van trainer Yko de Boer dat de buit nog lang niet binnen was liet het de gasten terugkomen. Het duel kantelde volledig: 2-4.  ASC’75 moest haar meerdere erkennen in Opende. ASC had aanvankelijk een veldoverwicht maar wist dit voor de pauze niet om te zetten in een doelpunt waardoor de ruststand 1-0 was. Na de pauze had ASC meer moeite om het spel te maken. De thuisclub stond een kwartier voor tijd riant op 2-0. In de hectische slotfase maakte Sjoerd Mulder er 2-1 van en dezelfde speler raakte even later de paal.  De streekderby GSVV-De Lauwers eindigde in een ‘Frits van Turnhout’: nul-nul. “De kampioen kwam niet uit deze wedstrijd”, omschreef Gerlof Kootstra, de coach van De Lauwers. Beide clubs kregen wel enkele kansjes, maar het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. Het publiek genoot enkel van het mooie weer. Zondag kreeg Harkema Opeinde voormalig hoofdklasser Drachten op visite. Opnieuw een enerverend scoreverloop en wederom een 3-2 nederlaag. Een kwartier voor tijd stond ‘De Heide’ nog met 2-1 voor (doelpunten Erik Nijboer- al na vier minuten succesvol-  en Wilbert Huitema), Het duel werd in een mum van tijd omgedraaid. Het betekende de zesde seizoensnederlaag. De concurrentie pakte wel punten. Komende week is LVV Friesland de tegenstander. Een echte ‘zespuntenwedstrijd’ in de kelder van 3A. Surhuisterveen had moeite om het laaggeklasseerde De Wilper Boys van zich af te schudden. De Feansters moesten eerst een achterstand wegwerken. Na een gelijkwaardig begin namen de gasten de wedstrijd in handen. Met name in de tweede helft werden legio kansen gemist. Het leverde een benauwde 1-2 zege op. Maar nog altijd gaat de oranje fornatie als een TGV.