Afsluiting Jan Ritskes Kloostermanjaar in gemeentehuis

0
131

TWIJZEL – De Keunstkrite Twijzel herdacht met vier bijzondere projecten het honderdste sterfjaar van de Twijzeler dichter Jan Ritskes Kloosterman. Op zaterdag 15 november wordt het jaar afgesloten met een liturgisch concert, ‘De Adem fan Eden’ in het gemeentehuis in Buitenpost. Al twee keer eerder werd ‘De Adem fan Eden’ opgevoerd. Het concert op basis van het Friestalige gedicht ‘De Skepping’ van Kloosterman uit 1912 werd door schrijver Eppie Dam bewerkt en door componist Jan de Jong van muziek voorzien. ‘De Adem fan Eden’ is het laatste van de vier projecten van het herdenkingsprogramma. In januari werd een verzamelbundel met herzien werk gepresenteerd. In het voorjaar kregen ruim 360 kinderen van de basisscholen in Achtkarspelen poëzieles en werd er meegedaan aan de Jan Ritskes Poëziewedstrijd rond het thema ‘Afscheid’. In de zomer werd een poëzienacht georganiseerd in de tuin van het Simke Kloostermanhuis en tot slot de drie concerten. De uitvoering in het gemeentehuis wordt gedaan door het gemengde projectkoor van Jaep Meems, in samenwerking met het kinderkoor van Egbert Klazenga en spreekstemmen Lienke Boot en Sytse Bijma. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianist Erik Keekstra en fluitiste Ineke van Slageren. Het herdenkingsjaar zal officieel worden afgesloten door wethouder Marten van der Veen en beklonken met een feestelijke borrel. Entree €5. Aanvang: 20.00 uur. Publiek wordt aangeraden tijdig te komen en eventueel kaarten te reserveren via info@keunstkrite.nl