Alle gangsters verzamelen in Kommerzijl

0
174
Zuidhorn Avalon the Hunt

SWgZ organiseert The Hunt

KOMMERZIJL/ZUIDHORN – Wie mee heeft gedaan, kan zich de spooktocht die SWgZ vorig jaar organiseerde in het NAM-park in Kommerzijl ongetwijfeld nog levendig herinneren. Met bloed besmeurde barbiepoppen in een boom, monsters die onder bruggetjes opduiken en zelfs de politie die in het complot zat; het was onovertroffen. En toch gaan de heren het dit jaar proberen: de overtreffende trap. Ze organiseren The Hunt, een combinatie van een spel en een dropping. Voor alle gangsters in Zuidhorn die over stalen zenuwen beschikken.
Dat de spooktocht van vorig jaar een groot succes mag worden genoemd, kan iedereen het over eens zijn. “We hebben destijds veel ‘nee’ moeten verkopen”, vertelt buurtwerker Patrick Wijninga. “En we hebben nu al zes teams die zich hebben opgegeven voor The Hunt”, vult combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys hem aan, “alleen omdat ze de spooktocht van vorig jaar zo leuk vonden.” Bewust is er dit jaar gekozen voor een ander concept: “het was hartstikke tof, maar we zouden wel weer op hetzelfde uitkomen dit jaar als we weer een spooktocht zouden organiseren. En we hebben nog zoveel meer ideeën.”
Het is The Hunt geworden. Geïnspireerd door het populaire computerspel GTA en een combinatie van een spel en dropping, aldus de heren.  “Je moet van A naar B zien te komen zonder gesnapt te worden.” Uiteraard ontbreekt de nodige spanning en sensatie niet. Over The Hunt is goed nagedacht.
“De deelnemers moeten als een mannetje van een maffiabaas opdrachten uitvoeren. We houden het graag spannend en mysterieus, maar er moet in elk geval een pakje vervoerd worden door de ‘runners’. Iedere groepje krijgt iets van waarde mee, waarmee ze bij terugkomst tijd kunnen winnen. Onderweg moeten ze voorkomen dat ze gesnapt worden door de ‘hunters’ en krijgen ze de keuze een aantal opdrachten uit te voeren. Uitdagingen in het criminele circuit die allemaal zeer risicovol zijn.”
Zoals gezegd: de heren houden het graag mysterieus. Maar de woorden die ze gebruiken om The Hunt te beschrijven, spreken boekdelen. Er wordt gesproken van “een bloedspannende race tegen de klok” en een “missie in de sfeer van de onderwereld die voltooit moet worden”.
The Hunt vindt plaats op 28 november en start om 19.00 uur in Café De Driesprong in Kommerzijl. Het spel duurt tot ongeveer 23.00 uur en wie zin heeft, kan na afloop gezellig naar het Dorpshuis waar coverband Switch optreedt. The Hunt is voor iedereen vanaf 12 jaar, deelnemers tussen de 12 en 14 jaar moeten een begeleider van 21 jaar of ouder meenemen. Opgeven kan in groepjes van drie personen; met begeleider vier. De kosten zijn drie euro per persoon. Er kunnen slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen, dus wacht niet te lang.
Opgeven kan via www.sportinzuidhorn.nl. Wie The Hunt niet aandurft, kan zich misschien wel aansluiten bij de kant van de ‘hunters’. Net als met de spooktocht kunnen de heren rekenen op niet alleen de inzet van stagiaires Ymke en Chiel, maar ook op vrijwilligers vanuit alle dorpskernen. Wie ook wil helpen, is van harte welkom.