Dammers TTS Surhuisterveen scoren in Wanswert

0
116

SURHUISTERVEEN – Na een rondrit door de Friese Wouden door vijf dorpen trokken de zes dammes van TTS Surhuisterveen naar Wanswert boven Dokkum om te strijden tegen de gevreesde reserves van Damcombinatie Fryslân. Anton van der Ploeg mocht het proberen tegen Harm Terpstra.
Anton streek bij deze wedstrijd twee punten op. Karel de Bruin won tegen Durk de Vries. Gerrit Terpstra mocht aantreden tegen Bert Oegema. Een aanval werd Bert fataal en na schijfverlies moest hij in de partij in Gerrit zijn meerdere erkennen. Pieter Rauwerda die als invaller was meegegaan had de aanwezige Cambuur fans al gefrustreerd door in Heerenveen outfit te verschijnen. Ook op het bord ging hij voortvaren te werk en tegen opnieuw een Terpstra ditmaal Sietse gaf aan het damspel uitstekend te beheersen. Sietse gaf sportief aan dat hij verdiend had verloren. Cees Dijkstra trof de sterke Danny ruiter aan bord twee.
Voor hen werd de uitslag remise. Haye Wittermans had zich in een eindspel gemanoeuvreerd tegen Piet Leyenaar waarbij beide spelers over een tweetal dammen beschikten. Het materiaalvoordeel van Piet bracht hem uiteindelijk tot de winst.