Eerste prijs voor Woudklank op slagwerkconcours

0
106
Grootegast - woudklank

GROOTEGAST – Het slagwerkensemble van Woudklank Grootegast nam zaterdag deel aan het podium slagwerkconcours in Beilen, georganiseerd door de Muziekbond Groningen Drenthe (MGD). Het A-ensemble, onder leiding van dirigent Reimer Jan Rondaan, kwam deze dag voor het eerst uit in de tweede divisie. Woudklank mocht direct na de middagpauze het spits afbijten als eerste van vier korpsen uitkomend in de tweede divisie. Alle stukken werden vol overgave gespeeld, wat na afloop van het optreden bij zowel dirigent als leden resulteerde in een voldaan gevoel en tevreden gezichten. Hierna begon het lange wachten op de uitslag, die pas aan het eind van de dag bekent werd gemaakt. De jury was vol lof over het optreden van Woudklank. Het optreden werd beloond met 82.25 punten en een eerste prijs. Deze score was ook nog eens de hoogste van de korpsen uitkomend in de tweede divisie, waardoor Woudklank ook nog de beker voor de beste score in de tweede divisie mee naar huis mocht nemen.