Fardau van der Woude

0
173
Burum - Fardou van der Woude

BURUM – Dit jaar is het alweer 95 jaar geleden dat Chr. Brassband Advendo Burum – onder leiding van Walke Hofstee -  is opgericht. Om deze reden organiseert het korps op zaterdag 15 november een jubileumconcert met een solo optreden. Er is dit jaar gekozen voor sopraan Fardau van der Woude. Fardau (1988) is geboren en getogen in Dokkum. Ze groeide op in een muzikaal gezin en kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd zong ze in een kinderkoor en vervolgde haar zangkunst bij het Fries jongerenkoor. Daar kreeg ze ook zangles in allerlei verschillende stijlen, wat haar erg nieuwsgierig maakte. Het was niet alleen “lichte” muziek; ook klassieke muziek stond op het menu. Inmiddels heeft Fardau haar zangopleiding aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen afgerond. Ze verzorgt veel optredens, ook met brassbands. Op het jubileumconcert zal Fardau onder andere Colors of the Wind, Ave Maria en Dancing on the Street samen met Advendo uitvoeren. Het jubileumconcert wordt gehouden in de Open Hofkerk van Burum. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.