Groninger gemeenten tekenen contract voor uitvoering jeugdhulptaken

0
93
datum:20141105 / locatie: The Netherlands, Groningen, Protonstraat 16, Hanzaplaza

bestuurlijke conferentie van Transformatie Jeugdzorg Groningen

STREEK – Drieëntwintig Groninger gemeenten hebben donderdag de contracten met instellingen voor de uitvoering van verschillende jeugdhulptaken getekend. Hiermee is er voor de Groninger jeugd zekerheid dat zij ook in 2015 zorg ontvangen die zij nodig hebben. Daarnaast hebben de gemeenten een samenwerkingsovereenkomst met de Raad van de Kinderbescherming getekend voor de komende twee jaar.
De Groninger gemeenten hebben gezamenlijk contracten afgesloten met de grotere aanbieders van jeugdhulp en jeugdzorg (omzet 2013 groter dan 100 duizend euro). De kleinere aanbieders kunnen in 2015 op basis van een tarief declareren. Voor de jeugdhulp in Groningen is, na de Rijkskortingen een bedrag van ruim 163 miljoen euro beschikbaar. Hiervan gaat ongeveer 120 miljoen naar jeugdzorg instellingen. Het overige geld besteden de gemeenten aan de uitvoering van de jeugdhulp in de lokale situatie, PGB ‘s en aan versterking van basisvoorzieningen. Foto: Jeroen van Kooten.