MFA It Tillehûs in Kootstertille met bijl geopend

0
136
Kootstertille - nieuw mfa

Kootstertille kan weer vooruit

KOOTSTERTILLE – Onder zeer grote belangstelling werd vrijdag MFA It Tillehûs in Kootstertille geopend door wethouder Marten van der Veen. Nadat hij vertelde over de moeizame weg die het bestuur van het MFA had moeten afleggen voor de komst van het MFA verzorgde hij de opening. Anders dan bij andere openingen moest Van der Veen flink aan de bak. Kootstertille staat nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met de survivalvereniging die jaarlijkse de Biddle Survivalrun organiseert en de opening van het huis van het dorp kon dan ook niet zonder de nodige hindernissen gaan. Van der Veen moest eerst al hangend in een touw over een balkenconstructie waarna hij niet een simpel lintje door moest knippen, maar met een bijl een dik touw door moest slaan. Alsof hij thuis geoefend had op deze handeling sloeg Van der Veen in slechts drie keer het touw doormidden waarna MFA It Tillehûs officieel voor geopend is verklaard.
Het nieuwe Multifunctionele Accommodatie is op de plaats van het oude dorpshuis terecht gekomen. Niet alleen het dorpshuis heeft een plekje gekregen in het MFA, maar ook de huisarts en de apotheek,
de fysiotherapeut en een logopedist hebben hun intrek gedaan in het pand. Daarnaast is er nog ruimte voor het Steunpunt Thuiszorg, het Jeugdhonk, de GGD en de sportzaal.
Uiteraard zal de nieuwjaarsrevu-ploeg van Kootstertille haar uitvoeringen in dit MFA gaan opvoeren en ook de biljartvereniging heeft een plekje gekregen in het MFA.
Naast de officiële openingshandeling van het complete MFA werden de huisartsenpraktijk en de fysiotherapie ieder op hun beurt feestelijk geopend. De huisarts schakelde de hulp van het zoontje van het koppel in die de deuren van de apotheek en huisartsenpraktijk opende. De fysiotherapeut, die al sinds 15 augustus zijn intrek had gedaan in het pand, maakte er een ware show van waarin hij liet zien hoe het hele traject van de bouw van het MFA en zijn plekje daarin gegaan was waarna hij alle aanwezigen meenam naar de bovenverdieping waar zij zijn plekje konden bekijken.
Zaterdag was MFA It Tillehûs voor het eerst voor alle dorpsbewoners geopend tijdens een feestelijke open dag. De bewoners van Kootstertille die hier nog niet van op de hoogte waren werden om 9.30 uur hierop geattendeerd doordat Malletband V.I.O.S. uit het dorp een rondgang deed door het dorp. In de sportzaal van het MFA lieten verschillende sportverenigingen uit het dorp van zich zien, waaronder de Tilster Tennis Vereniging, de Twirlgirls van V.I.O.S. en de kleutergymmers en streetdancers van Tonido.
In de biljartzaal werden de hele dag demonstraties bandstoten, driebanden en libre gegeven. In de Theaterzaal waren optredens van het bekende Tilster trio GeDoBr, het Popkoor De Westereen en gaf de Revuploech Kootstertille een aantal demonstraties.