Negentigjarig bestaan Juliana gevierd met groots concert

0
109
Aduard - jubileum aduard

ADUARD – CMV Juliana Aduard vierde zaterdag haar negentigjarig bestaan met een jubileumconcert. Voor een volle zaal zorgde de fanfare voor een afwisselend optreden. Voor de pauze werd het stuk Askanios ten gehore gebracht. Het stuk, wat geschreven is door Arend Gerds, is ter ere van dit jubileum opgedragen aan de vereniging. Arend Gerds is afgestudeerd componist aan het conservatorium in Zwolle, en tevens oud lid van Juliana. Na een inleidende tekst over het muziekstuk overhandigde Gerds het eerste officiële exemplaar aan de vereniging. Juliana greep het concert ook aan om jubilarissen in het zonnetje te zetten. Zij kregen van de muziekbond Groningen en Drenthe een speldje opgespeld ter ere van hun jubileum. Na de pauze mochten de jongste talenten van de vereniging van zich laten horen. Daarna was het opleidingsorkest Juliëtte aan de beurt met ook een eigen programma. Een eigenzinnig programma met muziekstukken met titels als Patatje Mayo en Kaassouffle. Juliana sloot de avond af met veel bekende muziek. Zo werd het stuk Symphonic Marches ten gehore gebracht. Als toegift werd de hit Mambo No. 5 van Lou Bega gespeeld.