Ruim vierduizend euro opgehaald met veiling

0
97
Kloosterburen Veiling

KLOOSTERBUREN – In Café Restaurant Willibrord te Kloosterburen is afgelopen zaterdag voor de eerste keer de Kloosterboeldag gehouden. Deze veiling werd door een aantal vrijwilligers in samenwerking met elf plaatselijke verenigingen op touw gezet. De opbrengst was bedoeld om de kas van deze verenigingen te spekken en dat is ruimschoots gelukt. Enkele weken voorafgaand aan de Kloosterboeldag hadden de verenigingen die elk een wijk van de oude gemeente Kloosterburen hadden toegewezen gekregen huis aan huis spullen opgehaald. Deze spullen zorgden samen met spullen en diensten gesponsord door de plaatselijke middenstand voor een groot aanbod. Om half acht begonnen de veilingmeesters Harry Reitsma en Stephan Timans onder toeziend oog van notaris Bulthuis uit Hardenberg aan de honderdzestig kavels die geveild moesten worden. Er werd door de aanwezigen goed geboden en in vlot tempo veranderden de spullen van eigenaar. Toen om kwart over elf de laatste kavel was verkocht bleek de opbrengst van de avond ruim 4000 euro te bedragen. Een leuke opsteker voor de deelnemende verenigingen. De organisatie kijkt terug op een uiterst succesvolle Kloosterboeldag en zal binnenkort tijdens de evaluatie kijken of en hoe deze veiling een gevolg zal krijgen.