Streekclubs in de winning-mood

0
140
Harkema - harkemase boys drachtster boys

Voetbaloverzicht

STREEK – De clubs uit de streek waren in de winning-mood.  Harkemase Boys won de derby van Drachtster Boys. ’t Fean ’58 zette streekgenoot Kollum aan de kant. Buitenpost won de lastige uitwedstrijd bij Viboa. GSVV vierde de eerste overwinning van het seizoen.
Drachtster Boys-Harkema Opeinde. De veertigste ‘derby der Friese Wouden’ trok liefst tweeduizend toeschouwers. Het publiek zag een Harkemase Boys dat op alle fronten beter was.  Bij rust was het echter nog maar 0-1. In de tweede helft knokte de thuisclub zich langszij. Maar de gastheren konden de voorsprong niet vasthouden. Willem de Jong, Johnsen Bacuna, Arton Mulsliu en Constansia voerden de score hoog op: 1-4. De Harekieten hebben de aansluiting met de subtop hervonden. Buitenpost pakte de volle winst bij Viboa, dat maar niet op gang komt. Matchwinner werd Martijn van Roede.  Tot schrik van Buitenpost kreeg Viboa volop kansen en kwamen de Blauwkes in de eerste helft goed weg.  Ook in het tweede deel veel druk van de kant van Winsum.  Dan de gouden wissel Martijn van Roede, die erin kwam voor Simon Schreiber. Nadat ook Dorjan Berisha werd vervangen schoot de jongst speler van Buitenpost de 0-1 binnen. Voor Van Roeden was het zijn eerste treffer, eentje met goud omrand. Belangrijke winst voor Buitenpost in de kelder van 1E. ’t Fean ’58 zegevierde in de derbyslag met Kollum. De Feansters overrompelden de thuisclub in de beginfase en leidden met 0-2. Een penalty voor de gastheren gaf weer hoop (1-2). Imani Mchwimbwa, die zijn tweede treffer produceerde,  boorde alle hoop weer de grond in: 1-3. ’t Fean 58 wachtte de stormloop van de thuisclub niet af. Andre van der Molen zorgde meteen na de aftrap voor 1-4. Imani deed er nog een schepje bovenop: 2-5. Een grote zege voor de Feansters. En dat was nodig, want ook de andere twee ploegen onderin wonnen.  GSVV vierde de eerste overwinning. De ploeg uit Gerkesklooster/Stroobos versloeg Drogeham op eigen veld. “Het heeft lang geduurd. We waren er aan toe. Een paar keer lieten we goed voetbal zien, maar kregen de deksel op de neus”, zei leider Pieter Niewijk. GSVV keek wel eerst tegen een achterstand aan na een benutte penalty. Gauke Plantinga trok de zaak recht. Vervolgens misten de Hamsters een tweede pingel, waarna Gerrit Jagersma en Tim Dijkstra de score uitbreidden: 1-3. De Lauwers verloor op ’t Meertenust van Suameer. De eindstand was bij rust bereikt: 0-3. Suameer had in de eerste helft een veldoverwicht en kwam door twee verdedigingsslipperjes aan een 0-2. Vlak voor rust werd het nog 0-3. Na een rust voetbalde De Lauwers wel beter, kreeg ook kansen, die niet bekroond werden.  ASC’75 ging tegen Ropta Boys tevergeefs op jacht naar de eerste zege. Bij rust was het 1-2, alle gelegenheid om het recht te zetten. Maar meteen na de thee sloeg Ropta Boys twee keer toe: 1-4. ASC probeerde van alles. Pas een kwartier voor tijd viel de 2-4. Het slotakkoord was voor de gasten: 2-5. De ploeg uit Augustinusga en Surhuizum sluit nog altijd de rij in 4B. Zondag verloor Harkema Opeinde van naaste belager Friesland. Met name in het eerste deel speelde Harkema onthutsend zwak en mocht blij zijn dat de thuisclub slechts twee keer scoorde. Vlak voor rust de belangrijke 2-1 via Wilbert Huitema. Na de thee was de marge alweer snel twee. Ook na de 3-2, waarin alles weer open lag, sloeg Friesland even later weer toe: 4-2. De Heide-ploeg had goede zaken kunnen doen, maar blijft een na laatste. Surhuisterveen had het zwaar in de topper tegen Fochteloo. Net als tegen De Wilper Boys werd het 2-1. Daarmee werd de aanval op de koppositie afgeslagen. De oranje-zwarten hebben nog altijd geen punt verspeeld.  Foto: PWfoto.nl/Harkemase Boys.