Tweehonderdste geboortedag uitvinder saxofoon gevierd met workshops

0
76
Opende - sax 200 2

OPENDE – Stichting Muziekonderwijs Grootegast vierde woensdag de 200e geboortedag van Adolphe Sax, de uitvinden van de saxofoons en saxhoorn in het BaronTheater in Opende. Deze middag was bedoeld voor leerlingen in de basisschoolleeftijd van Stichting Muziekonderwijs Grootegast en Kunstbedrijven Westerkwartier. Het doel was om leerlingen op een feestelijke wijze kennis te laten maken met Adolphe Sax en zijn instrumenten. Aan de hand van filmpjes leerden ze hoe hun instrumenten gemaakt worden en hoe het leven van Sax verliep. Aansluitend was er een spellenroute door het theater en werden er liedjes ingestudeerd door middel van workshops door Jelle Visser en Gouke Wielenga.  Tijdens de eindpresentatie konden de kinderen hun eigen creaties laten horen en zien en werd er een heus concert gegeven met de liedjes die ze tijdens de workshop hadden geleerd.

Opende - sax 200 3 Opende - sax200 1 Opende - sax200 4