Uitreiking Vrijwilligersprijs tijdens Vrijwilligersfeest

0
109

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast organiseert in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Grootegast op vrijdag 14 november het jaarlijkse Vrijwilligersfeest. Dat de rol van vrijwilligers steeds belangrijker wordt om de samenleving leefbaar te houden is geen nieuws meer. Des te belangrijker wordt het daarmee ook om waardering te geven aan vrijwillige inzet. De gemeente Grootegast is zich daarvan zeer bewust, en uit deze waardering ook dit jaar door de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs uit te reiken. Aan deze prijs zit een cheque van €500,- verbonden. De afgelopen tijd heeft de jury de lastige taak gehad te bepalen welke vrijwilligers uit de elf inzendingen de meeste indruk maakten en deze pluim verdienen. Voor de jury was dit een lastige taak, omdat iedereen die zich in welke mate en op welke manier dan ook vrijwillig inzet naar vermogen bijdraagt aan de samenleving. De vrijwilligersprijs moet dan ook gezien worden als een manier om aandacht te vragen voor al deze mensen, en om te illustreren hoe veelzijdig en essentieel het vrijwilligerswerk is, meent de jury. De jury bestond dit jaar uit: Ina Visser namens de gemeente Grootegast, Jelle Visser namens dorpshuis ’t Kompas Lutjegast (winnaars van 2013) en Bianca Rekker namens de Vrijwilligerscentrale Grootegast. Zij vonden het bij de beoordeling vooral belangrijk dat het vrijwilligerswerk verbindingen legt en daarmee  ten goede komt aan zoveel mogelijk mensen. De winnaar van de Vrijwilligersprijs wordt tijdens het Vrijwilligersfeest uitgereikt door burgemeester Dijkstra. Vrijwilligers die actief zijn in de gemeente kunnen zich nog opgeven om dit feest bij te wonen. Het feest met livemuziek vindt plaats in Herberg In de Groote Gast in Grootegast en begint om 20.00 uur. Opgeven kan door een mail te sturen naar b.rekker@mjd.nl.