Zesentwintig persoonlijke records voor PWC bij Amfi-cup

0
93

BUITENPOST – Zwembad De Kûpe was afgelopen weekend het strijdtoneel voor de Amfi-cup. De door zwemclub PWC georganiseerde medaillewedstrijd kende dit jaar als deelnemers ZPD De Westereen, De Granaet Dokkum, Avena Joure, Wetterwille Burgum en thuisclub PWC. Van thuisclub PWC bracht twintig zwemmers aan de start die samen zorgden voor een derde plek in het eindklassement. De Amfi-cup leverde maar liefst 26 persoonlijke records en negen podiumplekken op. Roan Altena pakte het zilver op de vijftig meter school, Jouke Minze Benedictus werd eerste op de vijftig meter vrij en derde op de honderd meter wissel, Lisanne Broersma scoorde de eerste plek op de vijfentwintig meter vrij, Frauke Peterson werd derde op de honderd meter wissel, Axel Jorn Veenstra won goud op de vijfentwintig meter vrij en de vijfentwintig meter school en Allysha van der Veer werd tweede op de vijftig meter school. Het estafetteteam werd tweede. De winnaar van de Amfi-cup werd ZPD uit De Westereen. De Granaet uit Dokkum werd tweede.